Friday, 3 February 2017

Petua Mudah Halau Nyamuk Secara SemulaJadi

Cara Semulajadi Untuk Halau Nyamuk dari Tempat Tidur Anak

Nyamuk di dalam rumah memang jadi masalah besar, lagi-lagi jika ada anak kecil di rumah. Silap-silap kita pun tak tidur malam jadinya. Pernah dengar kan, orang-orang dulu cakap, kalau boleh, sekor nyamuk pon tak boleh hinggap kat anak. Nak guna ridsect, risau pula kot-kot ada kesan jangka masa panjang kepada kesihatan kita. Tak semua bahan kimia tu selamat.
.
Nak halau nyamuk dengan semulajadi ada beberapa cara. Di bawah ni adalah antara cara-caranya.:
.
1) Hirisan kulit limau – Nyamuk memang anti dengan aroma yang keluar dari kulit limau. Hiris dan bungkus dalam kain berjaring seperti bunjut, dan gantung di tempat yang sinonim dengan nyamuk. Contohnya di bawah kalit atau celah almari.
2) Kapur barus – Perasan tak, almari yang diletak ubat gegat atau kapur barus, biasanya nyamuk tak berani masuk. Jadinya, ambil kapur barus dan letak di tempat yang strategic.

3) Ais kering – Cara ini agak memakan masa, tapi sangat efektif. Nyamuk tertarik dengan gas karbon dioksida yang kita hembus dari nafas. Ambil ais kering yang diletak di dalam bekas dan letakkan bekas tersebut di satu tempat yang jauh dari tempat tidur. Seeloknya, letakkan 2-3 jam sebelum waktu tidur.
.

Minyak Herba Asmak Anti-Nyamuk

Selamat mencuba!
.

Untuk dapatkan maklumat lanjut atau tips-tips kesihatan dan parenting boleh layari Facebook page saya https://facebook.com/BebasAsmaSemputLelah/ 
Atau untuk mendapatkan Minyak Herba Asmak bolehlah terus menghubungi saya melalui Wassap/SMS sahaja di talian 012-676.9367


"Minyak Herba Asmak...Sapu-sapu dah lega..."
Cuba Dulu Baru Tahu.
#info by MHAMSB #MinyakHerbaAsmak

No comments:

Post a Comment